lenovo-savitljivi-pc1
remove_red_eye 481
favorite_border 0
share

„Lenovo” predstavio prvi računar sa savitljivim ekranom (VIDEO)

Kompanija „Lenovo” je na forumu Acelarate 2019 predstavila prvi računar sa sklopivim displejom.

lenovo-savitljivi-pc1

SAN FRANCISCO – Kompanija Lenovo je na forumu Acelarate 2019 predstavila prvi računar sa sklopivim displejom, prenjeo je portal Venturebeat.

Sklopivi računari, tj. laptopi naravno odavno postoje, ali ovdje je riječ o savitljivom ekranu sličnim modelima telefona Samsung Galaxy Fold i Huawei Mate X.

Iz Lenova poručuju da ovdje nije u pitanju zamjena za pametni telefon, već kažu da će inovacija zamijeniti laptop. “Mi vidimo ovaj proizvod kao zamjenu za laptop, i vjerujemo da će ovaj proizvod otvoriti nove mogućnosti”, rekao je marketinški direktor Lenova Tom Batler.

Navodi se da proizvod za sada nema ime niti mu je određena cijena. Kineska multinacionalna kompanija protekle tri godine radi na razvijanju prototipa računara naziva Think Pad, koji izgleda poput sklopivog telefona, ali na mnogo većoj površini.

Ovaj uređaj Lenovo planira zvanično da predstavi 2020. godine kao dio njegovog Think Pad X1 premium brenda. Cilj je vrhunski proizvod koji će biti računar svoje vrste, a ne dodatak ili sekundarni kompjuter kao što je tablet. Predstavljeni model će imati mogućnost da se sklopi na veličinu obične knjige.


Ostavi komentar

message
email
person